Kvarndala

ArchaeoGarden

Trädgårdsarkeologi och Grön kulturmiljövård

Att ta hand om och bevara en gammal trädgård

Studiecirkel och trädgårdsrestaurering på Kvarndala gård

Kvarndala gård ligger i byn Västra Klagstorp på Söderslätt,

någon  mil söder om Malmö. Gården ägs och sköts av Kvarndala Kulturhistoriska förening. Föreningens mål är att på Kvarndala visa ett typiskt lantbrukarhem på Söderslätt från början av 1900-talet. Både gården och trädgården har i stora drag bevarats oförändrade sedan omkring år 1940. 


Trädgården är öppen i samband med arrangemang på Kvarndala,

se kommande aktivieter och kalendarium på föreningens hemsida för mer information. På hemsidan finns också mer information om Kvarndala trädgård och Trädgårdsnytt med rapporter från tidigare aktiviteter i trädgården. 


Trädgården har också öppet under Tusen trädgårdar 


Trädgårdscirkelns andra bok Då som nu: Kvarndala trädgård i tiden finns nu till försäljning både på Kvarndala och via näthandeln, bland annat hos Bokus. Boken kan också köpas på plats på Kvarndala.


Vi berättar gärna stolt att boken var en av dem som nominerades till priset Årets trädgårdsbok 2015 Stockholms Gartnersällskap!


Gartnersällskapets omdöme : "Att återskapa en äldre trädgård är det få som vågar sig på, men fler borde göra det som Kvarndala Kulturhistoriska förening påbörjat. Detta är en handfast bok om ett fascinerande projekt som länkar samman människor över tid. I all sin enkelhet, med hjälp av minnen, lite grundforskning och ett gediget trädgårdsarbete lär den oss att ta vara på och bevara ett förgängligt grönt kulturarv – och hur vi kan göra det tillsammans."
Lokaltidningen 160630Kontakt

och mer info


För mer information se

Kvarndalas hemsida:

 

Om trädgården

Öppettider

Studiecirkelsaktuellt
Kontakt


Adressen är Gamla Borrebackevägen 25, Tygelsjö.


Vill Du vara med i studiecirkeln?


Eller göra ett studiebesök i trädgården?


Ta kontakt med

Ingegärd Rengell

på Kvarndala

040 - 466 007


www.archaeogarden.se   2017